Mikä hormitarkastus?

Savupiippujen päiden kunto tarkistetaan aina nuohouksen yhteydessä, mutta hormin kokonaisvaltaisen kunnon selvittämiseksi tarvitaan hormitarkastusta. Hormitarkastuksessa hormi kuvataan kameralla ja hormin tiiviys mitataan.

Hormitarkastus suoritetaan myös talon kuntotarkastuksen yhteydessä. Tällöin tarkistetaan, että hormit ja tulisijat ovat pelastuslain mukaiset. Hormit elävät talon mukana ja vanhemmissa rakennuksissa tämä voi aiheuttaa ongelmia savu- tai ilmanvaihtohormistoissa. Hormin huonosta kunnosta voi viitata esimerkiksi tulisijan pohjalle pudonneet tiilet tai laasti.

Nuohooja on luotettava hormitarkastaja

Suomessa toimii nykyisin useita hormikorjauksia kauppaavia, ovelta ovelle kiertäviä yrityksiä, joilla ei aina ole puhtaat jauhot pussissa. Joukossa on varmasti myös päteviä ja rehellisiä yrityksiä, mutta valitettavasti moni kiinteistönomistaja on joutunut huijauksen kohteeksi ja täysin toimiva hormi on ”kunnostettu” kovaan hintaan. Suosittelemme, että ennen kunnostustyön tilaamista pyydätte nuohoojan tarkistamaan, onko korjaustyöt todella tarpeen.

Jos epäilet, että talosi hormit kaipaavat kunnostusta, tilaa valtuutettu tulisija- ja hormitarkastaja Vesa Kääpä suorittamaan hormitarkastus numerosta 010 338 6400.

Hormin massaus

Jos todetaan, että hormi on korjausta vaille, nuohooja voi suosittaa hormin massausta. Meiltä löytyy taito ja välineet hormin massaukseen. Hormin massaus tarkoittaa, että hormin sisäpinta pinnoitetaan uudestaan liukuvaluna.