Kotiseutusi tuttu nuohooja

Kaakon nuohous ja ilmastointi on perinteikäs perheyritys kotikulmiltasi. Nuohousalueitamme ovat Kouvola ja Luumäki. Sukupolvenvaihdoksen myötä Kouvolassa nuohouspalveluista vastaa Kanava & Hormi Oy.

Asiakkaidemme hyvinvointi ja asiakastyytyväisyys on meille tärkeää. Nuohoojamestarin valvovan silmän alla kotisi paloturvallisuudesta huolehtivat ammattitaitoiset nuohoojamme. He opastavat teitä mielellään tulisijojen turvallisessa ja ympäristöystävällisessä käytössä. Kotien ja kiinteistöjen paloturvallisuus on meille ylpeyden aihe, ja pidämme huolen, että työntekijöidemme koulutus on ajan tasalla ja työnjälki sen mukaista.

 

Milloin tarvitaan nuohoojaa?

Nuohous tulee suorittaa asuinkiinteistöissä vuosittain ja kesämökeillä kolmen vuoden välein. Nuohouksen yhteydessä nuohooja tarkastaa tulisijojen ja piipun päiden kunnon. Nuohouspiirin kierto pyörii omalla painollaan, eikä Sinun tarvitse tilata nuohoojaa erikseen. Otamme Sinuun yhteyttä, kun nuohoojamme liikkuu alueella. Mikäli kuitenkin koet, että tulisija savuttaa, ei vedä tai muuten oireilee, ota yhteyttä nuohoojaan pikimmiten.

 

Kuka saa nuohota?

Pelastustoimi päättää nuohouspalvelujen järjestämisestä kullakin alueella. Alueesi pelastusviranomaiselta saat tiedon, toimiiko alueellasi piirinuohooja vai onko alue vapaassa kilpailussa. Lisätietoa aiheesta löydät Kymenlaakson pelastuslaitoksen ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen sivuilta.

Nuohousta koskeviin säädöksiin voit perehtyä Nuohousalan keskusliiton sivuilla.

 

Nuohouksen hinta

Nuohouksen hinta määräytyy kohteessa olevan työmäärän mukaan. Keskimäärin nuohous maksaa 45–70 €.

 

Mitä ottaa huomioon, kun nuohooja tulee nuohoamaan:

  • Olethan kotona sovittuun aikaan.
  • Varaa vanhoja sanomalehtiä sotkun välttämiseksi.
  • Katsothan, että tulisijoille on esteetön pääsy ja tulisijoissa ei ole kuumia hiiliä.
  • Tarkistathan, että katolle vie kunnolliset, turvallisuusmääräykset täyttävät tikkaat ja katolla on kävelysillat tai kattomateriaalista riippuen muu vastaava. Huom! Nuohoojiemme on turvallisuussyistä kieltäydyttävä kiipeämästä huonosti kiinnitetyille tai muuten vaarallisen oloisille tikkaille.
  • Varaa tuhkille kannellinen metalliastia tai muu sopiva säilytysastia.
  • Nuohoojaa saa ruokkia ja sille saa juottaa kahvia.
Tilaa nuohous Luumäelle numerosta 0500 556 522 ja Kouvolaan numerosta 010 338 6400.

Vastaa